Lakuista
asiaa.

Tervetuloa Kouvolan lakritsin blogiin!

Verenpaine nousee, mutta se ei johdu lakritsista

6.9.2018

Jostain syystä suomalaisessa keskustelussa ”asiantuntijoiden” ensimmäinen lause lakritsista on: ”Mutta sehän nostaa verenpainetta.” No joo, kyllä lakritsilla on sellainen ominaisuus, mutta kohtuudella käytettynä kaikille täysin harmitonta. Paitsi tietysti ihmisille joilla on korkea verenpaine. Eihän vehnäjauhosta tai maidostakaan sanota, että on paha vatsalle ja laittaa vatsan kuralle, koska se ei koske kuin keliaakikkoja ja laktoosiallergikkoja. Ruokakeskustelua […]

Näin lakritsi saapui Kouvolaan – Kouvolan lakritsitehtaan historia

4.9.2018

Papulan Vesitehdas Oy aloitti limonadien ja kivennäisvesien valmistamisen Viipurissa 1.5. 1906. Yhtiön perustaja oli Richard Ötzmann ja yhtiömiehenä Joseph Forsten. Vuonna 1917 yhtiön omistajaksi tuli Gerg Masalin ja 1920-luvun alussa yhtiö siirtyi Matti Kotoselle, joka toimi yhtiön toimitusjohtajana aina talvisotaan asti. Sota keskeytti tehtaan toiminnan loppuvuonna 1939, mutta uuden 1942 kesällä takaisin kotikaupunkiinsa palannut tarmokas […]

Hittoon nallekarkit, lakua se söi Napoleonkin!

16.11.2017

Paskapuhettako? Pyh! Lakritsijuurta käytettiin jo 4000 vuotta ennen ajan laskumme alkua. Tuolloin hyvän päälle ymmärtäneet faaraot litkivät lakritsijuomaa katsellessaan Niilin virtaa. Ihan lääkkeeksi vain – tietysti. Mustaa huumoria tai ei, lakritsijuurta pakattiin myös näiden hallitsijoiden hautoihin. Siltä varalta, että jos joku sieltä sattuisi joskus heräämään, niin ensimmäisenä hänelle tulisi varmasti mieleen valmistaa lakritsijuurijuomaa! Sanalla sanoen […]


Sopimusehdot ja Rekisteriseloste