Kotikokkailijoille löytyy
lakritsileivontareseptejä netistä hakemalla, esim. mytaste.fi. Ja eikun loihtimaan maittavia
lakritsiluomuksia! 

Ja tässäpä lakutehtailjamme
PERINTEINEN PIPPURIPIHVI LAKRITSI-TWISTILLÄ

Ainekset 4 hengelle

4 x 150 g Naudan sisäfile
500 g Perunoita tai ranskalaisia
330 ml Kuohukermaa
1 kpl Keltasipuli tai 3–4 salottisipulia
1 tl Lakritsijauhe, Kouvolan Lakritsi
1 tl Hunajaa
1 kpl Lihaliemikuutio
1 tl Dijon-sinappi tai muu vahva sinappi
  Musta-,valko-ja rosepippuria, 2–3 valkosipulinkynttä, kasvisöljyä, balsamiviinietikkaa ja soijakastiketta. Voita paistamiseen.


Ota pihvit talouspaperin päälle lämpenemään ainakin 30 minuuttia ennen paistamista.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen, kiertoilmauuni 200.

Lohkoperunat
Lohko perunat pitkittäin 4 osaan ja laita kulhoon. Murskaa valkosipuli ja laita kulhoon perunoiden sekaan ja lorauta sekaan kasvisöljyä sekä suolaa ja mausteita maun mukaan.
Laita uuninpellille ja uuniin keskitasolle n. 20 min. ajaksi.

Pihvit
Kuivaa pihvin pinta ja mausta pippurirouheella. Laita pannulle (mieluiten valurauta) nokare voita ja kasvisöljyä. Kun voi on paistunut ruskehtavaksi laita pannulle 1–2 pihviä kerrallaan ja paista 2–3 min. molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Nostele sitten pihvit 6–8 minuutin ajaksi uunipellille perunoiden kanssa. Mausta lopuksi suolalla.

Kastike
Silppua sipuli hyvin pieneksi ja ruskista pannulla voin kanssa. Lisää kerma, teelusikallinen vahvaa sinappia, loraus soijakastiketta. Kun kastike kiehuu, lisää lihaliemikuutio ja sekoita.
Lisää murskattuja pippureita maun mukaan ja teelusikallinen lakritsijauhetta. Maista ja lisää hieman hunajaa ja pieni loraus balsamiviinietikkaa ja anna hautua hetkisen kannen alla. Laita tarjoiluastiaan odottelemaan pihvien ja perunoiden valmistumista.