Lakuista
asiaa.

Saint Vacant – kun vähemmän on enemmän

Kuva: Jani Gerkman

Siinä missä monet kenkävalmistajat pyrkivät vauhdittamaan myyntiään tuomalla markkinoille jatkuvasti uutuuksia ja tinkimällä jopa tuotteidensa laadusta, ui kotimainen vuonna 2005 perustettu kenkävalmistaja Saint Vacant vahvoin vedoin vastavirtaan.

Saint Vacantin mallistosta löytyy 2016 heiluneen uudistusviikatteen jäljiltä viisi erilaista kenkämallia – Englannista oppinsa hakeneen kenkäsuunnittelijan ja Saint Vacantin perustajan Janne Laxin mukaan kaikki, mitä mies tarvitsee. Rohkea oivallus yhdistää Laxin suunnittelijataidot, klassiset miesten kenkämallit ja kestävän kehityksen. Valikoimasta löytyvät tyylikkäät Lace-up boot -maiharit, Chelsea boot -nilkkurit, Casual shoe -puolikenkä, Dress shoe -juhlakenkä sekä kesäinen Slipper.

– Olin jo pitkään pannut merkille, että miehet etsivät klassisia kenkämalleja, joissa on joku hauska yksityiskohta tai toiminnallisuus. Lisäksi tuntui, että uutuusarvoksi riittää se, että kengän päällismateriaalia vaihdetaan. Mielestäni on myös tärkeää, että voi vuosienkin jälkeen palata hankkimaan samat luottokengät, joiden muoto ja istuvuus ovat tutut.

Ajattomat ja laadukkaista materiaaleista Portugalissa Goodyear welted -menetelmällä italialaisista materiaaleista valmistetut Saint Vacantin kengät kestävät oikeanlaisella hoidolla jopa eliniän. Tämä on märkä rätti päin pläsiä nykyajan kertakäyttökulttuurille. Saint Vacantin missiona onkin inspiroida miehiä tekemään parempia ja tietoisempia valintoja.

– Mietin tarkkaan, miten voisin suunnittelijana vähentää materiaalihukkaa ja tavaran edestakaisin lähettelyä. Pitkään mallistossamme oli jopa 50 tuotetta ja mallisto uusittiin kahdesti vuodessa. Tällainen jatkuva uudistaminen tuottaa valtavan määrän materiaalijätettä ja lentokilometrejä. Ratkaisu oli pieni ja pysyvä mallisto. Emme tuota enää lainkaan mallikenkiä, vaan kaikki valmistetut kengät tulevat myyntiin ja ihmisten käyttöön. Olemme myös poistaneet muovin pakkauksistamme ja kaikki tavara kulkee maakuljetuksina. Lisäksi tuotteemme ovat kestäviä ja pitkäikäisiä – istuvuutta ja tyyliä unohtamatta!

BLACK COLLABORATION: VUODEN LOPPUUN ASTI BLACK LACE-UP -BOOTSIEN OSTAJA SAA KOUVOLAN LAKRITSIN LAKUPIIPUN KAUPAN PÄÄLLE.

Etu voimassa nettikaupassa ja kivijalassa osoitteessa Museokatu 9, Helsinki (Suutari J.Erving). Etu koskee mustien Lace-uppien lisäksi myös lahjakortteja.

Käy kotiuttamassa itsellesi tai lahjaksi laatupopot ja -piippu!


Sopimusehdot ja Rekisteriseloste