Född som lakrits.

Egentligen borde alla lakritsfabriker vara som vår

Kouvolan Lakritsi har tillverkat lakrits utan att ge avkall på kvalitet sedan år 1945. Smaken bygger på en traditionell tillverkningsmetod där de rätta personerna, ett finslipat recept, en famnfull kärlek och en leveranskedja som garanterar att varje lakritsbit är färsk.

Kouvolan lakrits är hantverk. Ännu idag värnar vi om traditionerna för tillverkning av lakrits och vi tillverkar våra delikatesser med en traditionell metod, det vill säga att vi kokar den i en öppen kastrull under övervakning av riktiga personer. För våra lakritsmästare är det en hjärtesak att den här numera individuella tillverkningsteknikens invecklade turer överförs från en tillverkargeneration till följande.

Vi har tillverkat lakrits på samma sätt sedan år 1945, men år 1960 finjusterades receptet varsamt. Detta gjordes av H. Knoch, en engelsk gentlemannakonsult och specialsakkunnig vad gäller lakrits. Smaken tilltalade på en gång provsmakarnas smaklökar och från den dagen har vår lakrits tillverkats enligt herr Knochs finslipade recept.

För oss är det en hederssak att lakritsen är färsk. Därför ser vi till att lagringstiden hos oss är så kort som möjligt. Lakritsen lämnar vår fabrik nästan genast efter att den har förpackats och därför är också smaken så mjuk!

En av de viktiga ingredienserna i vår lakrits, världens godaste, är ett lakritsextrakt som har finslipats särskilt för vårt behov och som dessutom lämpar sig utmärkt för matlagning för såväl kreativa kulinarister som för alldeles vanliga hemmakockar.
Javisst ja, vi tillverkar också marmelad, med samma kärlek till godis som till lakrits.


Integritetspolicy, Köp- och leveransvillkor