Lakuista
asiaa.

Vapiskaa luksuslaukut, tässä tulee Lakritsi-iltalaukku!

Lähtökohtana oli valmistaa näyttävä kotimaisesta kartongista valmistettu pakkaus. Tarvittiin vahva visio, samoja arvoja elävä kumppani sekä roppakaupalla rohkeutta. Tämä on tarina näkö- ja makuhermoja hyväilevän Lakritsi-iltalaukun synnystä.

Lakritsi-iltalaukun uniikki pakkausdesign on Metsä Boardilla Packaging Service Directorina toimivan Ilkka Harjun käsialaa. Ilkan idea iltalaukkua jäljittelevään pakkaukseen syntyi jo tovi sitten, mutta kyllin rohkean kumppanin löytäminen otti oman aikansa. Kun Ilkka esitteli pakkausidean lakutehtailija Timo Nisulalle, palaset loksahtivat nopeasti kohdalleen ja syntyi visio uunituoretta lakritsia sisältävästä näyttävästä kartonkisesta design-iltalaukusta. Rohkeasti omanlaisen kokonaisuuden luominen juuri tällä kokoonpanolla tuntui alusta alkaen luonnolliselle, sillä molemmat kotimaiset yritykset huolehtivat toimintansa ekologisuudesta ja haluavat tehdä rohkeita avauksia, jotka synnyttävät puhetta.

Kouvolan Lakritsin tehdas toimii yksinomaan suomalaisella biokaasulla ja Lakritsi-iltalaukun sisältämien, suussasulavien lakujen valmistuksessa käytettävät raaka-aineet ovat puhtaita luonnontuotteita. Metsä Board puolestaan käyttää pakkauksissaan – myös Lakritsi-iltalaukussa – vain pohjoisista kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta. Jokaista kaadettua puuta kohti istutetaan aina neljä uutta taimea.

Koska pakkauksen ulkonäöstä ei haluttu tinkiä, oli juuri oikeanlaisen valmistusmateriaalin löytäminen tärkeää. Kun sopiva raaka-aine, MetsäBoard Prime FBB 355 g/m2 taivekartonki löytyi, lähtivät rattaat pyörimään vimmatusti. Kyseinen kevyt kartonki mahdollisti erityisten laminointitekniikoiden ja laadukkaan monikerroksellisen kohokuvioinnin käytön laukussa suorituskyvystä tinkimättä. Tämä tekee laukusta aidon nahkalaukun näköisen ja tuntuisen. Lopullinen pakkaus toteutettiin Cadpackilla, joka kykenee tekemään premium-tasoisia pakkauksia nopeasti ja pienissäkin erissä.

Tämä on tarina luultavasti maailman ekologisimmasta ja taatusti parhaan makuisesta luksuslaukusta. Oman Lakritsi-iltalaukun voit ostaa Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta.

Lakritsi-iltalaukku


Sopimusehdot ja Rekisteriseloste